BICIKLISTA, PISAC, HUMANISTA
I JOŠ SVAŠTA PO NEŠTO
O MENI
Zovem se Dušan Milojkov i pasionirani sam biciklista – amater, globtroter koji je mnogo puta vozio bicikl evropskim zemljama. Povodi su bili različiti: razna sportska takmičenja, manastiri, istorija, ekologija itd. O tim utovanjma napisao sam jedanaest knjiga poučnh i zanimljivih za sve, posebno za decu. Autor sam jednog dokumentarnog filma o slivu Dunava kroz Srbiju.

Kao putnik biciklom uvek izazivam pažnju i interesovanje na granicama i u zemljama kroz koje prolazim. Zbog toga me mnogi nazivaju „novim licem Srbije“ hvaleći neke od osobina koje i jesu za pohvalu. Zapravo ja popularizujem zdrav sportski život i borim se za očuvanje životne sredine.

Zahvaljujući sponzorima koji su mi omogućili da budem društveno koristan dobio sam Plaketu za posebne domete razvoja sporta u Pančevu, ali i nagradu za Sportski podvig godine u opštini Kovin. Kao interesantan lik svake godine gost sam na RTS-u i u lokalnim Tv. stanicama raznih gradova kao i u radio programima. 
Posebna mi je čast što sam bio gost mnogih srpskih ambasada u evropskim zemljama u kojima sam dobio komplimente da sam i ja, na neki način svojevrstan ambasador Srbije, jer vozim u majicama na kojima se vidi odakle sam kao i to da pokazujući srpski pasoš ne brukam našu zemlju.

Rođen sam 25.02.1963. godine u Pločici, Opština Kovin. Zaposlen sam u Kovinu. Živim u Pančevu. Završio sam srednju elektrotehničku školu i stonotenisku trenersku školu. U Pančevu trenerim decu stoni tenis. Kao aktivni igrač nastupao sam za stonoteniske klubove iz Kovina, Smedereva, Zagreba i Pančeva. Biciklizmom se bavim rekreativno od najranije mladosti. U dugom nizu godina biciklom sam obišao celu našu zemlju, pritom obilazeći mnoge kulturno-istorijske spomenike među kojima i dva puta manastir Hilandar Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj.  Predsednik sam Biciklistički klub „Ekvator“ u Pančevu.

O putovanjima biciklom objavio sam dvanaest knjiga iz edicije putopisa. Objavljene knjige posvetio sam prijateljima koji su svojim radom iza sebe ostavili upečatljiv trag. O tome šta radim i čime se bavim najbolje govore recenzije u mojim knjigama napisane od strane poznatih ličnosti. To je samo jedan od mnogih razloga zbog kojih imam višegodišnju podršku ozbiljnih kompanija. Kategorije
ZAŠTO NA PUTOVANJIMA PRAVIM FOTOGRAFIJE?
ZAŠTO U SUSRET NAŠIM SPORTISTIMA?
ZAŠTO PIŠEM KNJIGE?
ZAŠTO PUTUJEM BICIKLOM?
 
 
 
 
 
Dušan Milojkov
Matije Gubca 10
26000 Pančevo
T. +381 (0)63 192 8368
E. dusan.milojkov@gmail.com
 
2002. Hodočašće biciklom kroz istoriju
2003. Od južnog Banata do severne Švedske
2004. Biciklom na XXVIII Olimpijadu
2005. Bicikolom stazama Velike seobe Srba
2006. Biciklima na XVIII PS. u fudbalu
 
Biciklom do Hilandara
Biciklom krenuli u Italiju