BICIKLISTA, PISAC, HUMANISTA
I JOŠ SVAŠTA PO NEŠTO
2003. Od južnog Banata do severne Švedske
RECENZIJA 
 
               Knjiga koja je pred nama nastala je kao plod velikog truda i saradnje dece osnovnih i srednjih škola sa vinovnikom ovog poduhvata, Milojkov Dušanom. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, posebno u stoni tenis i biciklizam, a u ovom slučaju kako je pokazao i dokazao i u košarku, otisnuo se svojim biciklom od najjužnijeg banatskog grada Kovina u daleku Švedsku na 33. Prvenstvo Evrope u košarci. Predao je stotine dečijih crteža i pisama podrške našim košarkašima, izuzetnim sportistima, koji su najbolji i najuspešniji promoteri borbe protiv bolesti zavisnosti.
              Knjiga je inspirativna, protkana jednostavnošću izraza, obogaćena putopisnim reportažama, ali sa jasnom porukom svima koji je budu čitali, a najviše mladima. Ovo delo, čiji je osnovni ciolj edukacija mladih pokoljenja, je još jedna potvrda aktuelnosti i svevremenosti latinske poslovice MENS SANA IN CORPORESANO, u zdravom telu zdrav duh. Na daleki put od 2.667 kilometara nije se uputio sam. Sa njim je pošao daleko stariji saputnik Milorad Majkić. Na ovaj način pokazali su koliko je košarka cenjena kod nas. 
                  Ništa nije moglo da ih zaustavi. Ni kiša, ni vetar ni sunce. Sedamnaest dana su se svojski trudili i istrajali u tome da stignu na poprište takmičenja najboljih evropskih ekipa. Ova dva odvažna čoveka zaslužuju pravo divljenje, a ova knjiga koja je po meni jedinstvena sportska publikacija, zaslužuje da stigne do velikog broja čitalaca, pogotovo onih najmlađih.

IGRAJ ZA ŽIVOT - DROGA NE!                               Generalni sekretar Košarkaškog Saveza Srbije i Crne Gore 
                                                                                     Predrag Bogosavljev

 
RECENZIJA 
 
                   Knjiga Dušana Milojkova predstavlja dragoceno i inspirativno svedočanstvo o pobedi volje, snage i odlučnosti. Postavljeni zadatak i njegovo ispunjenje, prelazak biciklom put od skoro 3.000 kilometara na najbolji način pokazuje da sportski duh pobeđuje naizgled nepobedivo i da se u svakome od nas krije beskrajna energija koja, pravilno usmerena, postiže rezultate za poštovanje i divljenje.
                  Knjiga, pisana u formi putopisa, predstavlja interesantno i poučno štivo, posebno za našu omladinu, imajući u vidu uzvišeni zadatak - predaju dečijih crteža kao podrške našim vrhunskim sportistima na takmičenju daleko od naše zemlje i to na za nas neouobičajeni način - biciklom. 
                   Dušan Milojkov, zaljubljenik u sport i zdrav način života i njegov poduhvat na najbolji način promoviše bavljenje sportom i rekreacijom kao načinom da se mladi ljudi zdravo formiraju, fizički i mentalno i da velika većina koja i ne postanu vrhunski sportisti budu zdravi i korisni članovi društva. Naša je želja da što više mladih pročita ovu knjigu, da se zaljubi u sport i zdrav način života i da se na taj način suprotstavi opasnostima i iskušenjima - drogi, nasilju i maloletničkoj delikvenciji - da odrasta zdravo, vaspitavana u sportskom duhu sa idejom zdravog života i očuvanju prirode.

VOZI BICIKL - OSTANI ZDRAV I SAČUVAJ PRIRODU!           Medjunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju 
                                                                                                          Predsednik
                                                                                                          Borivoje Ivković

 
Knjige
2013. Biciklom Noletu u susret
2012. Biciklom na PE. u plivanju
2011. Biciklima na PE. u veslanju
2010. Tri čoveka na dva bicikla XVII PS. u odbojci
2009. Biciklima od Pančeva do Delte Dunava
2008. Biciklom na XII Juniorsko PS. u atletici
2007. Biciklima Srbijom kraj Dunava
2006. Biciklima na XVIII PS. u fudbalu
2005. Bicikolom stazama Velike seobe Srba
2004. Biciklom na XXVIII Olimpijadu
2003. Od južnog Banata do severne Švedske
2002. Hodočašće biciklom kroz istoriju
 
 
 
 
 
Dušan Milojkov
Matije Gubca 10
26000 Pančevo
T. +381 (0)63 192 8368
E. dusan.milojkov@gmail.com
 
2002. Hodočašće biciklom kroz istoriju
2003. Od južnog Banata do severne Švedske
2004. Biciklom na XXVIII Olimpijadu
2005. Bicikolom stazama Velike seobe Srba
2006. Biciklima na XVIII PS. u fudbalu
 
Biciklom do Hilandara
Biciklom krenuli u Italiju